Sähköpostimarkkinoinnin ROI: Tehokkuuden salat 2024

Sähköpostimarkkinointi tarjoaa poikkeuksellisen korkean tuoton sijoitukselle (ROI). Keskimäärin jokainen sähköpostimarkkinointiin sijoitettu euro tuottaa takaisin 36 euroa, mikä tekee siitä ylivoimaisen muihin digitaalisiin ja perinteisiin markkinointikanaviin verrattuna (Litmus, 2024).

Kuinka parantaa sähköpostimarkkinoinnin tuottoa?

Sähköpostimarkkinoinnin tuottoa voidaan parantaa huomattavasti erilaisilla strategioilla:

Sähköpostiohjelmiin usein sisällytetty A/B-testaus voi nostaa ROI:n suhdelukuun 42:1, verrattuna 23:1 niissä ohjelmissa, joissa A/B-testausta ei tehdä. Emailerilla voit A/B -testata esimerkiksi kohderyhmien, lähetystietojen tai viestin sisältöjen perusteella.

Dynaamista sisältöä käyttävät brändit saavuttavat 42:1 ROI:n, kun taas ne, jotka harvoin tai eivät koskaan käytä dynaamista sisältöä, jäävät ROI:n suhdelukuun 21:1. Emailerilla voit luoda dynaamisia asiakasryhmiä ja kohdentaa personoidut uutiskirjeet segmenttiensä mukaisesti.

Brändit, jotka säännöllisesti hyödyntävät animoituja GIF-kuvia, näkevät ROI:n nousevan lukuun 37:1, kun taas niiden, jotka eivät käytä näitä kuvia, ROI jää 18:1 tasolle. Kuvien ja videoiden lisäksi Emaileriin on mahdollista asettaa myös GIF-animaatioita.

Kolmannen osapuolen analytiikkatyökaluja käyttävät brändit saavuttavat ROI:n 45:1, verrattuna 37:1 niillä, jotka eivät käytä ulkoisia työkaluja. Emailerin omien raporttien lisäksi Emaileri on mm. Google Analytics -yhteensopiva.

Uutiskirjeidensä laajan tarkistuslistan avulla varmistavat brändit raportoivat ROI:n olevan 40:1, kun taas ne, jotka eivät koskaan käytä tarkistuslistaa, jäävät suhdelukuun 28:1. Emailerilla saa käyttöönsä valmiit yritysilmeen mukaiset kirjepohjat, mobiilioptimoinnit, tekstiversiot, esikatselut, valvotut lähetyspalvelimet, luotettavan perillemenon ja tuotetuen. Lähettäjän vastuulle jää vain strategia, segmentit ja kirjeidensä sisällöt.

Nämä toimenpiteet voivat merkittävästi parantaa sähköpostimarkkinointikampanjoiden tehokkuutta ja tuottoa, auttaen brändejä saavuttamaan maksimaalisen hyödyn sähköpostimarkkinoinnistaan. Lisätietoja löydät Litmuksen blogiartikkelista.

Miten asiakkaamme hyödyntävät Emaileria?

Haastattelimme muutamaa asiakastamme, jotka kertoivat omin sanoin, miten he hyödyntävät Emaileria:

Kultaranta Resort viestii ajankohtaisesti ja kohdistetusti

”Laajan palvelukokonaisuutemme huomioon ottaen uutiskirje on ehdottomasti selkein, helpoin ja meille tärkein viestintä- ja markkinointikanava.”

Timo Salo, Myyntijohtaja
Kultaranta Resort Oy

goSaimaa lisää arvoa asiakkailleen

Uutiskirjeen ilmestymistiheys ei saa ylittää ärsytyskynnystä ja poistumista listalta. Sisällön on oltava laadukasta ja vastaanottajalle arvoa tuovaa. Myös visuaalisuus on ehdottoman tärkeää.”

Riina Helppi-Kurki, Projektipäällikkö
goSaimaa Oy

Ortomat Herpola palkitsee tilaajansa

”Uutiskirjeen rooli on meillä iso, se on erittäin tehokas viestintäväline ja on lisännyt merkittävästi liikennettä verkkokauppaamme.”

Tuire Uusipaikka, Markkinointi- ja viestintäpäällikkö
Ortomat Herpola Oy

Tiivistettynä

Sähköpostimarkkinointi tarjoaa erinomaisia tuottoja, mutta sen potentiaalin maksimoimiseksi on tärkeää jatkuvasti testata ja kehittää strategioita. Riittävän monipuolinen sisällöntuotanto ja analytiikan hyödyntäminen voivat nostaa tulokset uudelle tasolle.

Artikkelin kirjoittaja on Emaileri Oy:n Customer Support Specialist Toni-Markus Korhonen.

Haluatko kuulla lisää sähköpostimarkkinoinnista ja palvelustamme?

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake, niin olemme sinuun pian yhteydessä.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojakäytäntömme.