Aktivoi sähköpostilla
Uutiskirje on mainio tapa aktivoida asiakkaat ja herättää
ostopäätös. Jotta uutiskirje olisi mahdollisimman tehokas, tulee viestin
vastaanottaja saada aktivoitumaan heti sähköpostissa. Jos et saa vastaanottajaa
tekemään uutiskirjeessäsi mitään toimenpiteitä, menetät uutiskirjeviestintäsi
tehokkuutta ja kauppoja.
Jos vastaanottajasi ei koskaan ole esimerkiksi klikannut
mitään uutiskirjeissäsi, voi tämän itseoppiva roskapostisuodin alkaa estämään
viestejäsi. Aktivoimalla tiedostat myös yrityksellesi tärkeimmät asiakkaat.
Listasin alle 8 kohtaa, joiden avulla aktivoit asiakkaasi
ja varmistat uutiskirjeidesi tehokkuuden:
1. Luo houkutteleva otsikko eli viestin aihe
Viestin aihe (sekä lähettäjän nimi) on yleensä ensimmäinen asia, jonka vastaanottaja viestistäsi näkee, joten ole sen suhteen tehokas. Luo ytimekäs kehote tai kuvaus viestin sisällöstä, jonka avulla saat vastaanottajan mielenkiinnon. Pyri luomaan aiheesta korkeintaan viiden sanan mittainen, jottei tekstistä jää vastaanottajan sähköpostilaatikossa mitään piiloon. Viestin piilo-otsikolla (pre-header) avulla voit tehostaa aihetta viestin sisällön merkitystä painottamalla.
2. Kirjoita sisältö tiiviisti ja ytimekkäästi
Älä kirjoita koko sisältöä kirjeeseen. Sähköpostin lukemiseen käytetään keskimäärin 11 sekuntia (linkki), joten älä oleta, että vastaanottaja lukisi silmät kiiluen kilometrin verran tekstiä sähköpostissaan. Luo leipätekstiin mielenkiintoinen ingressiteksti ja jätä loput tekstit linkin taakse luettavaksi. Linkin voit johtaa kotisivuillenne tai Emailerin sisältösivulle.
3. Luo linkeistä houkuttelevia
Linkit ovat uutiskirjeissä ehdottoman tärkeitä. Näiden avulla aktivoit vastaanottajia ja keräät arvokasta tietoa uutiskirjedesi tehokkuudesta ja voit luoda uusintalähetyksiä tai automaatioita. Mielenkiintoisen ja ytimekkään ingressitekstin alle on tärkeää luoda linkki kehotuksineen. Yleensä Lue lisää -linkkitekstillä varustettu linkki kotisivuille lopun sisällön pariin on riittävä. Muita hyviä esimerkkejä ovat Katso lisää, Tutustu tuotteeseen tai vieläkin yksilöivämpi, kuten Tässä asiakasetusi.
4. Käytä kuvia, mutta älä upota niitä
Kuvat ovat uutiskirjeissä tärkeitä herättämään mielenkiintoa ja niillä on myös aktivoiva vaikutus. Jos kuvat upottaa (/liittää viestiin), ovat kuvat tällöin viestissä fyysisesti mukana (eli valmiiksi auki), eivätkä siis vastaanottajan napsautettavissa auki. Kun kuvat jättää upottamatta, synnyttää kuvien lataamiset tilastoa sekä aktiivisuutta, josta lähetysosoitteenne maine vain paranee. Roskapostifiltteri (SpamAssassin) suosittelee, että vähintään 60 % kirjeen pinta-alasta pitää olla tekstiä ja enintään 40 % kuvaa, jolloin myös tekstiä pitäisi olla vähintään 400 merkkiä.
5. Pidä huoli, että kirjeessä on Avaa selaimessa -linkki
Kirjeen yläreunassa tulisi olla linkki, josta kirjeen voi avata selaimeen. Varsinkin tekstiversion vastaanottavat lukijat saavat synnytettyä tilastoa ja aktiivisuuttaan sitä kautta.
6. Lähetä tasaisin väliajoin
Pidä mielenkiintoa ja aktiivisuutta yllä säännöllisillä, muttei liian tiheään lähetetyillä uutiskirjeillä. Jokapäiväinen uutiskirje voi monesti olla vastaanottajan mielestä turhauttava ja tämä voi passiivisuutensa lisäksi päätyä perumaankin kirjeen. Suosituin lähetystiheys on 1-4 kertaa kuukaudessa. Lyhyet ja tarkkaan kohdistetut uutiskirjeet voi lähettää lyhyemmillä aikaväleillä.
7. Selvitä paras lähetysajankohta
Yksi yleisimpiä kysymyksiä on, että koska uutiskirje kannattaa lähettää. Tähän on yleistyksiä ja tilastoa, mutta tehokkaimman vastauksen saat kokeilemalla ja avaustilastoa hyödyntämällä. B2B-kirjeet monesti luetaan alkuviikon aamupäivinä, kun taas B2C-kirjeet luetaan loppuviikosta ja iltapäivällä. Kaikissa tapauksissa se ei kuitenkaan pidä paikkansa, joten älä luota yleisiin tilastoihin, vaan testaa uutiskirjeillesi teille tehokkain ajankohta.
8. Kohdista oikein
Viestin kohdentaminen on uutiskirjeviestinnässä merkittävin osa-alue, kun halutaan tuloksia. Pidä uutiskirjelistoilla vain sellaisia asiakkaita ja sidosryhmiä, joiden osoitteet ovat käytössä ja aktiivisesti lukevat kirjeitänne. Täten varmistat jatkossakin kirjeiden perillemenon ja tehokkuuden. Muista myös pitää viestin sisältö kohderyhmän mukaisena ja kunnioittaa kohderyhmää. Tilastoja ja palveluntarjoajaa hyödyntämällä saat kohdentamiseen apua.
Kohdista automatisoidusti
Esimerkiksi uusintalähetykset ja muistutusviestit on helppo automatisoida, jolloin vastaanottajat saavat paremmin kohdistettua sisältöä ilman lähettäjän manuaalista työtä. ”Kuumat” segmentit pystyy luomaan automaatioiden avulla sekä säästät samalla omaa aikaasi.
Lopuksi pari sanaa meistä
Emaileri on luotettava kotimainen sähköisen markkinoinnin ja uutisviestinnän palvelu. Emailerin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat helppokäyttöisyys, laatu ja loistava asiakaspalvelu. Ammattitaitoiset asiantuntijamme auttavat nopeasti ongelmassa kuin ongelmassa. Tarvittaessa opastamme etätuen avulla tai järjestämme etäkoulutusta tai paikallista koulutusta. Valitsemalla Emailerin tuet suomalaista työtä ja varmistat korkean laadun sekä luotettavuuden
Artikkelin kirjoittaja on Emaileri Oy:n asiantuntija Toni-Markus Korhonen.